Comunitatea parohială din comuna Vlad Țepeș și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

Biserica închinatăSfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, din comuna Vlad Țepeș,Protopopiatul Călărași și-a sărbătorit joi, 26 octombrie 2017, hramul.

Manifestările religioase închinatepraznicului au debutat miercuri, 25 Octombrie, cu oficierea slujbei Vecernieiunită cu Litia.

Astăzi, în ziua hramului, SfântaLiturghie a fost săvârșită de preacucernicul părinte Vasile-Viorel Dinu,preacucernicul părinte Vergil-Marian Achim alături de preacucernicul PărinteParoh Vasile Petre.

În cuvântul de învățăturăpreacucernicul părinte Vasile-Viorel Dinu, le-a vorbit credincioșilor prezențidespre viața, minunile, exemplul de credință jertfelnică, despre mărturisireacredinței creștine, despre harul vindecător al Sfântului Mare Mucenic DimitrieIzvorâtorul de Mir, dar și despre cât de important este să ne iubim unul pealtul, precum Mântuitorul ne iubește pe noi.

Copilașii de la Grădinița VladȚepeș, au primit Sfânta Euharistie, apoi pachețele cu bunătăți, iarcredincioșii au primit câte o iconiță cu Sfântul Mare Mucenic Dimitrie.

După Sfânta Liturghie, a fostsăvârșită o slujbă de pomenire pentru cei adormiți, ctitori și binefăcători aisfântului lăcaș.

Toți preoții și credincioșiiparticipanți la slujba hramului au fost invitați la final la o agapă frățeascăoferită din partea Parohiei.

A consemnat Preot Paroh Vasile Petre.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...