Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul sărbătorit la Parohia Vlad Ţepeş

Vineri, 20 iulie 2018, la Parohia Vlad Țepeș cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din cadrul Protopopiatului Călărași, părintele paroh Vasile Petre a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de copii și credincioși.

Programul pastoral-liturgic a debutat în seara zilei de joi, 19 Iulie, prin oficierea slujbei Vecerniei și a Acatistului Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul.

În cuvântul de învățătură, părintele le-a vorbit celor prezenți despre Sfântul Prooroc Ilie, care a trăit înainte de Întruparea Mântuitorului, pe vremea regelui Ahab. Acesta le-a povestit și copiilor prezenți la Sfânta Liturghie că Sfântul Ilie a fost luat de un car de foc și înălțat la cer, dar și că este acela care va reveni la sfârșitul lumii, ca un al doilea Înaintemergător al Mântuitorului, pentru a vesti a doua venire a Lui Hristos spre a judeca neamul omenesc.

 În timpul sfintei slujbe, copiii din grupul de cateheză au primit Sfânta Împărtășanie și au participat cu drag la cântările Sfintei Liturghii.

La final, toți cei prezenți au gustat din bunurile oferite de parohie, iar copiii au sărbătorit aniversarea unei micuțe enoriașe, au pictat, au ascultat învățături despre Sfântul Prooroc Ilie, despre viața și minunile acestuia, despre bucuria participării la Sfânta Liturghie, dar și despre importanța rugăciunii în viața micului creștin.

A consemnat preot paroh Vasile Petre.


Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...