Centenarul parohiei Valea Roșie din Protopopiatul Oltenița

Duminică, 4 octombrie2015, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie nețărmurităcredincioșilor din localitatea Valea Roșie, prin săvârșirea Sfintei Liturghiiarhierești. Credincioșii comunității parohiale au sărbătorit și o sută de anide când biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a fost sfințită.

Sub protiaPreasfinției Sale au slujit părinţii consilieri: Florin-Daniel Enașcu, FlorinIonescu, Daniel Demișcă și Nicușor-Silviu Dascălu, părintele protopop MarianNecula, protopop de Oltenița, părintele protopop Bogdan Ionuț Stancu, protopopde Urziceni, preoţi și diaconi.

La momentulpredicii Preasfinţia Sa a vorbit despre porunca Mântuitorului de a iubi pe vrăjmași,despre puterea pe care o primim de la Duhul cel Sfânt de a împlinii aceastăporuncă, despre îndemnul Mântuitorului de a fi desăvârșiți precum desăvârșiteste și Tatăl nostru cel din ceruri.

După SfântaLiturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârşit slujba de parastaspentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai acestei parohii.

Copiii care s-auîmpărtășit au primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu câteo cruciuliță ca amintire a acestui moment liturgic deosebit.

„Agenţia deştiri – Lăcaşuri Ortodoxe” a transmis online evenimentul, care va putea fivizionat pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei: www.sf-esc.ro.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...