Cerc Catehetic la Parohia Valea Ciorii

Marți 25 noiembrie, începând cu ora 1600, la Parohia Valea Ciorii a avut loc întâlnirea catehetică lunară organizată de părintele paroh Gabriel Stanciu.

Dinamica lecției a fost susținută de copiii participanți care au avut posibilitatea de a descoperi lucruri noi legate de tainele Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii.

Părintele Gabriel Stanciu a prezentat în ansamblu momentele de institurire a celor două sfinte taine, folosind ca materiale auxiliare pentru exemplificare, prezentări power point, sfintele vase și alte obiecte de cult.

Copiii au lucrat pe grupe, pentru recapitularea cunoștințelor dobîndite, demonstrând că dețin multe informații despre cele două teme, dar arătând și dorința de a afla în detaliu efectele practicării spovedaniei și împărtășirii.

În cuvântul de încheiere, părintele Dumitru Drăghici, protopop de Slobozia, a felicitat copiii pentru participare și implicare, a mulțumit părintelui paroh pentru buna organizare, le-a vorbit celor prezenți despre necesitatea Tainei Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii, despre intensificarea rugăciunilor în această perioadă, îndemnându-i totodată la pregătirea sufletească pentru primirea Pruncului Iiisus.

La final copiii au primit din partea Protopopiatului Slobozia, iconițe reprezentând pe Sfîntul Stelian, ocrotitorul copiilor, precum și plăcinte din partea comitetului filantropic al parohiei.

A consemnat preot Alexandru Oancea, responsabil catehizare
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...