31 Ianuarie 2012 – Cateheză în Parohia Ulmen

În data de 31 ianuarie 2012, ora 12ºº a avut loc la Parohia cu hramul ˝ Sf. İerarh Nicolae ˝ – Ulmeni, Protopopiatul Olteniţa, Cercul catehetic al lunii ianuarie în cadrul căruia a fost prezentată lecţia cu tema ˝DESPRE SFÂNTA SCRİPTURĂ˝susţinută de către preacucernicul părinte Biteş Gelu de la parohia mai sus amintită.

Au participat în calitate de invitaţi: preacucernicul părinte Ciobanu – Popa Gabriel Daniel de la Parohia Eroi – Olteniţa şi secretar al Protopopiatului Olteniţa, preacucernicul părinte Zărnoianu Dumitru de la Parohia Surlari şi responsabil cu Cateheza al Protopopiatului Olteniţa, preacucernicul părinte Necula Nicolae de la Parohia Mitreni, preacucernicul părinte Vasile Constantin Cristian de la Parohia Curcani, preacucernicul părinte Voinea Lucian Constantin de la Parohia Curcani, preacucernicul părinte Velicu Gelu de la Parohia Valea lui Soare, preacucernicul părinte Enache Marian de la Parohia Valea Roşie, preacucernicul părinte Muţulescu Mădălin Ionuţ de la Parohia Ulmeni, preacucernicul părinte Şchiopu Emilian de la Parohia Clăteşti.

Au fost implicaţi 17 de copii dispuşi în semicerc, cateheza susţinându-se în Sfânta Biserică.

Menţionăm că limbajul folosit a fost simplu,copiii fiind numiţi pe numele de botez, ceea ce denotă un raport de cunoaştere şi de apropiere.

De remarcat a fost receptivitatea copiilor, dorinţa lor de a afla cât mai multe lucruri şi a expune cât mai multe cunoştinţe dobândite şi la orele de religie sub atenta supraveghere a doamnei profesoare Rusu Georgeta, care i-a însoţit şi de această dată, demonstrând astfel că între Biserică şi Şcoală este o strânsă legătură.

În încheiere copiii au promis că se vor îngriji să aibe acasă Sfânta Scriptură, şi cărţi de rugăciuni, pe care le vor pune la loc de cinste, alături de icoane, candelă şi cruce. Ei se vor strădui să citească din Sfânta Scriptură, să povestească şi altor copii, să aplice ceea ce au aflat şi să ofere cadou prietenilor lor Biblia sau Noul Testament.

Ca recunoştinţă pentru implicarea lor, preacucernicul părinte Biteş Gelu le-a oferit copiilor icoane ce reprezintă diferiţi sfinţi, precum şi multe dulciuri.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...