Întâlnire catehetică pentru tinerii rromi din parohia Traian

În ajunul praznicului sfintei cuvioase Parascheva, Joi 13 octombrie 2011 în parohia Traian II a avut loc o întâlnire catehetică dedicată tinerilor rromi din această parohie.

Această frumoasă întâlnire a început cu rugăciune, adică cei doi preoţi ai comunei: Spătaru Ionel şi Vasile Dumitru împreună cu părintele Gangă Nicolae de la parohia Orboieşti şi preotul Achim Vergil Marian de la parohia Eliza Stoieneşti au săvârşit slujba Acatistului sfintei cuvioase Parascheva.

După acest moment înălţător de rugăciune, părintele Achim Vergil a ţinut un frumos cuvânt de învăţătură despre viaţa şi minunile sfintei cuvioase Parascheva, îndemnând pe cei prezenţi sa o aibă ca model de trăire în Hristos, deasemenea a amintit că sfintele ei moaşte se află la Iaşi.

În continuare păintele Achim ajutat de un video-proiector (pus la dispoziţia parohiei de către conducerea Centrului de Informare a Şcoli Traian) a prezentat un scurt program duhovnicesc.

La finalul acestei înâlniri preotul Gangă Nicolae a îndemnat pe tinerii prezenţi să fie alături de părintele paroh ca bun îndrumător pe calea mântuiri şi să participe activi la sfânta Liturghie, să se spovedească şi să se împărtăşească cât mai des, pentru că Mântuitorul Hristos s-a jertfit pentru întreg neamul omenesc, indiferent de vârstă sau etnie, iar în sfânta Biserică toţi suntem fii ai lui Dumnezeu cel în Treime lăudat.

Copiii au primit iconiţe din partea Preasfinţitului Părinte Episcop VINCENŢIU, ce le-au fost înmânate de către preotul paroh, alături de cărţi de rugăciuni şi CD-uri imprimate cu sfânta Liturghie în limba rromani.

Această acţiune face parte din proiectul de parteneriat dintre parohiile Orboieşti şi Eliza Stoieneşti coordonat de preoţii Gangă Nicolae şi Achim Vergil Marian, ce se desfăşoară cu binecuvăntarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

La această acţiune a participat şi domnul Sandu Ion inspector pe problemele rromilor, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa.

A consemnat părintele Gangă Nicolae
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...