Cerc catehetic organizat la Parohia Traian II

Luni, 10 decembrie 2012, Biroul pentru Catehizare al Protopopiatului Slobozia a programat cercul catehetic care a fost organizat la Parohia Traian II de către preacucernicul preot paroh Spătaru Ionel.

La această întâlnire au participat 20 de copii din parohie cu vârste între 10 şi 14 ani, iar ca asistenţi preacucernicul părinte Pătraşcu Constantin inspector pentru catehizarea parohială în cadrul Episcopiei şi Călăraşilor, preacucernicul părinte Oancea Alexandru responsabil pentru catehizare la nivel de protopopiat, dar şi preoţii din Cercul Pastoral numărul 9.

Tema stabilită pentru această întâlnire a fost: ,,Colindele mărturii ale credinţei în întruparea Fiului lui Dumnezeu”, având în vedere faptul că luna aceasta creştinii trăiesc marea bucurie a Naşterii Domnului.

Preacucernicul părinte Spătaru Ionel a prezentat copiilor într-un mod atractiv şi interactiv istoria colindatului şi a colindelor, ca izvoare de inspiraţie folosind Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiţie şi cultul divin, iar întreaga oră s-a desfăşurat în armonie limbajul folosit fiind pe înţelesul copiilor plin de naturaleţe, claritate şi corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toţi participanţii.

Ca parte practică a acestei întâlniri copiii au interpretat colinde ce au adus atmosfera de sărbătoare mai aproape de sufletele celor prezenţi.

Preacucernicul părinte Pătraşcu Constantin a felicitat copiii pentru implicare iar pe preotul îndrumător pentru buna organizare a întâlnirii şi pentru activitatea pastorală şi catehetică pe care o desfăşoară în parohie.

Ora de cateheză s-a încheiat prin rostirea rugaciunii ,,Tatăl nostru” de toţi copiii care au primit din partea părintelui Oancea Alexandru câte o iconiţă avînd reprezentată scena Naşterii Domnului.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...