Hramul parohiei Traian II – Sfântul Ierarh Niceta de Remesiana

Duminică, 23.06.2013, parohia Traian II a îmbrăcat haine de sărbătoare, prăznuindu-şi ocrotitorul spiritual, pe Sf. Ierarh Niceta, Episcopul Remesianei.

Cu această ocazie s-a săvârşit, în ajun, Taina Sfântului Maslu de către un sobor impresionant alcătuit din preoţii Cercului pastoral nr. 9, sub protia Preacucernicului Părinte Dumitru Drăghici, Protopopul Sloboziei.

Atmosfera de rugăciune în comuniune şi credinţă manifestată prin iubire faţă semeni au fost dominante în timpul Sfintei Taine.

La finalul slujbei părintele Protopop Dumitru Drăghici a vorbit credincioşilor despre iertare în strânsă legătură cu faptele de milostenie ce trebuie să fie făcute cu inima curată, de participarea la Sfintele slujbe ale Bisericii, care trebuie să ne apropie mai mult de Dumnezeu, de credinţă şi de sprijinul pe care comunitatea trebuie să-l acorde pentru înfrumuseţarea Sfântului lăcaş.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi prin bunăvoinţa Preacuviosului Părinte Gherasim, stareţul Sfintei Mănăstiri Radu Negru, Călăraşi, au fost aduse în biserica noastră părticele din Sfintele moaşte ale Sfinţilor 40 de mucenici de la Sevastia şi o icoană făcătoare de minuni a Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, de la această mănăstire.

Credincioşii s-au învrednicit a primi cu pioşenie harul tămăduitor al Sfântului Duh, coborât asupra lor prin rugăciunile preoţilor, în vederea întăririi în faţa necazurilor şi a bolilor cu care se confruntă.

În cea de a doua zi s-a săvârşit Sfânta Liturghie în urma căreia enoriaşii l-au slăvit pe Dumnezeu cel Sfânt: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh.

Bucuria comuniunii în rugăciune a fost deplină, căci la slujba săvârşită, sub protia Preacuviosului Părinte Gherasim, stareţul Sfintei Mănăstiri Radu Negru, Călăraşi, au participat un număr mare de credincioşi, totul încheindu-se cu o procesiune prin localitate, cu aceste odoare sfinte, în care preacucernicii preoţi şi diaconi participanţi s-au rugat pentru vremuri paşnice, pline de belşug, mulţumindu-i Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile date.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...