Un nou Centru Social s-a sfințit la Parohia Surlari

Duminică,2 iulie 2017, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Voievod Ștefan celMare, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijloculcredincioşilor din parohia Surlari, Protopopiatul Oltenița, unde a slujitSfânta Liturghie Arhierească și a săvârşit slujba de sfințire a lucrărilorexterioare efectuate la Biserica parohială.

Subprotia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinţi consilieri FlorinIonescu, Daniel Demișcă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea,părintele protopop Marian Necula, preoţi şi diaconi.

Reprezentanțiiautorităților locale au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfântaslujbă.

Încuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinţia Sa a vorbitdespre puterea credinţei în Iisus Hristos, ca fiu al lui Dumnezeu și Mântuitor.Având exemplul credinţei și smereniei sutaşului care s-a rugat pentru sănătateaslujitorului său, să-L mărturisim pe Mântuitorul Hristos ca Dumnezeu, Proniatoral vieţii noastre și Tămăduitor Suprem și să vestim cu voce tare binele pe careDumnezeu, prin Mântuitorul Iisus Hristos îl face clipă de clipă vieții noastre.

Chiriarhullocului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a felicitat Grupul deCateheză al parohiei, care a susținut un recital de muzică bisericească lamomentul Chinonicului.

PreasfințiaSa a acordat preacucernicului părinte paroh Dumitru Zărnoeanu de la parohia Surlari,prin hirotesie, rangul de iconom stavrofor pentru activitatea depusă în cadrulcomunității parohiale, iar celor care au ajutat la înfrumusețarea Casei luiDumnezeu, le-a înmânat diplome de excelență.

DupăSfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Ierarhul, împreună cu soborul de slujitori, asăvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori șibinefăcători ai acestei biserici.

Copiicare au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Salecărticele de rugăciuni și cruciulițe.

Totîn această zi, Arhipăstorul Sloboziei și Călărașilor a sfințit noul CentruMultifuncțional din curtea bisericii parohiale, care a primit ca ocrotitor peSfântul Voievod Ștefan cel Mare.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...