Sfântul Ierarh Nicolae ne chemă la rugăciune

Cu ocazia serbării „Sfântului Ierarh Nicolae”, parohia Stejaru a îmbrăcat haină de sărbătoare. Manifestările pentru sărbătorirea hramului au început în seara de 5 decembrie. Atunci, Cercul Pastoral Numărul 3 s – a întrunit în biserica parohială din satul Stejaru, dând curs invitației părintelui paroh la rugăciune în comuniune.

Sub protia părintelui Cristian – Ștefan Munteanu – Consilier Economic, au slujit părintele Valentin Turcu – inspector administrativ, părintele Laurențiu Cioranu – secretar al Protopopiatului Slobozi, părintele Păduraru Dumitru slujitor la parohia Cuza – Vodă din Slobozia, părintele Nicolae Tudose paroh la parohia Sfântul Gheorghe din Slobozia. Dar și preoții din Cercul Pastoral Numărul 3: Cătălin Ciobia și Bălan Ioan de la parohia Gheorghe Doja; Costache Ion de la parohia Misleanu; Gabriel Ștefănescu de la parohia Păltiniș. La orele 17 a început slujba Vecerniei celei mari unită cu Litia. La sfârșitul slujbei părintele paroh a mulțumit celor prezenți pentru participare, împărțind copiilor cadouri de la Moș Nicolae.

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae credincioșii s-au rugat împreună cu părintele paroh la Sfânta Liturghie, urmată de slujba Acatistului Sfântului, iar în final a fost săvârșită slujba parastasului pentru pomenirea ctitorilor și a miluitorilor sfintei biserici.

În ziua praznicului, după săvârșirea sfintelor slujbe, părintele paroh a mers la casele copiilor care nu au fost prezenți la slujbă, fiind la școală, oferindu-le cadouri de hăinuțe, jucării și dulciuri.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...