Sfântul Ierarh Nicolae ne cheamă să fim milostivi

În perioada 05-06 decembrie 2018, Parohia Stejaru a îmbrăcat haină de sărbătoare cu ocazia prăznuirii hramului „Sfântului Ierarh Nicolae”. Manifestările pentru acest eveniment au început în seara de 05 decembrie. Un sobor de preoți au slujit în biserica parohială din satul Stejaru, adunând credincioșii la rugăciune.

Sub protia părintelui Protopop Ionuț BUTU, au slujit părintele Alexandru Oancea preot paroh la parohia Constantin Brâncoveanu, părintele Ioan Bălan slujitor la parohia Gheorghe Doja, părintele Florin  Dumitru preot paroh la parohia Reviga, părintele Ionuț Dumitru paroh la parohia Orboiești. La orele 17 a început slujba Vecerniei celei mari unită cu Litia. La sfârșitul slujbei părintele Protopop Ionuț BUTU a transmis celor prezenți binecuvântarea Presfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, evidențiind perioada de post și de rugăciune în care ne aflăm.

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae la slujbă au participat preșcolarii de la grădinița din sat, alături de doamna educator Grigore Elena.  Sfânta Liturghie, slujba Acatistului Sfântului, iar în final slujba parastasului pentru pomenirea ctitorilor și a miluitorilor sfintei biserici au fost săvârșite de către părintele Ioan Bălan slujitor la parohia Gheorghe Doja alături de părintele paroh Dante Negoiță.

La final copiii prezenți au susținut un moment artistic de colinde și poezii tematice, fiind răsplătiți cu daruri din tolba lui ,,Moș Nicolae”, atât cei mici cât și cei mari.

         În ziua praznicului, după săvârșirea sfintelor slujbe, părintele paroh a mers la grădiniţa din sat şi la case cu copii unde au fost dăruite produse vestimentare și de uz casnic, dar și jucării și dulciuri.

Aconsemnat părintele paroh Negoiță Dante.


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...