Sfântul Ierarh Nicolae – prietenul şi ocrotitorul copiilor

Astăzi, joi, 4 decembrie 2014, a avut loc la Parohia Ştefăneşti, Protopopiatul Lehliu, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, în Cercul pastoral nr. 5 Ileana, lecţia demonstrativă de catehizare cu tema „Sfântul Ierarh Nicolae – prietenul şi ocrotitorul copiilor”, susținută de preotul paroh, Florescu Laurențiu Cătălin.

La această lecție au luat parte preotul Țițeică Florin, responsabilul pentru catehizare din Protopopiatul Lehliu, precum şi preoții din cadrul Cercului Pastoral nr. 5 Ileana.

După rostirea rugăciunii părintele paroh a prezentat copiilor mai multe icoane, din care au recunoscut pe rând sfinții reprezentați în acestea.

A urmat o prezentare power point a unor icoane ale sfântului Nicolae, a cetății Patara, a textului troparului şi a condacului sfântului. După tratarea pe larg a aspectelor din viața şi activitatea sfântului, a minunilor acestuia şi alegerii ca episcop de Mira Lichiei, a urmat de asemenea o prezentare power point a bisericilor „San Nicola” din Bari şi „Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti, acolo unde se află moaştele sfântului. Atingându-se şi subiectul Sinodului I Ecumenic de la Niceea, unde au fost stabilite primele 7 articolele ale Crezului, copiii au rostit împreună întreg Simbolul de credință.

A urmat fixarea cunoştințelor, preotul adresând o serie de întrebări, la care copiii au răspuns cu interes, cateheza devenind cu adevărat interactivă. S-au atins cu succes şi celelalte momente ale unei cateheze, către final, copiii luând parte la completarea unui rebus.

După rostirea rugăciunii, părintele responsabil a adresat câteva îndemnuri copiilor, de a continua să vină la biserică şi de a deveni nişte mici apostoli, pentru a vesti şi altor copii vestea cea bună.

La finalul acţiunii copii au fost recompensaţi cu iconiţe, dulciuri şi fructe.

A consemnat, preot Florescu Laurentiu Cătălin.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...