Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, cinstit și omagiat în Parohia ,,Sfântul Dumitru’’ din localitatea Ștefan cel Mare

2 Iulie-Zi omagială a Sfântului Ștefan cel Mare, aduce aminte de îndemnul Sântului Apostol Pavel care spune : ,,Priviți la înaintașii voștri și urmați-le credința’’.

Anul acesta, prin dragostea și bunăvoința unui om cu suflet mare, și anume domnul inginer Aurel Petruș, a fost renovat soclul statuii ce se află în curtea Bisericii, care a fost ridicată în cinstea Marelui Voievod în anul 1997.

Cu această ocazie s-a săvârșit Sfânta Liturghie de un sobor de preoți în frunte cu Preacucernicul Protopop Voicu Ionuț-Costinel – Protopopiatul Fetești.

Alături de acesta au fost prezenți Preacucernicii Preoți: Buche Ion-secretar Protopopiatul Fetești, Tudora Ioan-Parohia ,,Sf. Dumitru’’ Ștefan cel Mare, Panait Adrian-Parohia Jegălia, BârsanTudor-Parohia Sfinții Voievozi Țăndărei, Bacheş Adrian și Dima Ion-Parohia Perișoru.

După oficierea Sfintei Liturghii, a fost sfințit Monumentul închinat marelui domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt, după care un grup de elevi îndrumați de domnul profesor de istorie, Ivan Mihail, au prezentat un frumos program artistic cu poezii și cântece patriotice.

La sfâșit, copiii prezenți la acest eveniment, au primit pachete cu dulciuri, fiind îndrumați să mai participe și alte acțiuni organizate de parohie cu diferite ocazii, ei făcând parte din grupul de cateheză al parohiei.

La sfârșit preoții prezenți au participat la o agapă frățească organizată în cinstea acestei zile, la sala socială parohiei.

A consemnat Preot Paroh TUDORA IOAN-Parohia Sfântul Dumitru Ștefan cel Mare-Protopopiatul Fetești
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...