Sărbătoarea Nașterii Domnului la Capela Spitalului Fetești – 2014

Vestea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos a fost anunțată de preotul capelan Ștefan Vădana încă din ziua de 23 decembrie 2014. În această zi, preotul a mers prin toate saloanele pacienților suferinzi internați, cât și la angajații spitalului pentru a le vesti bucuria Nașterii lui Mesia. Acest obicei foarte vechi al umblatului cu icoana în zilele premergătoare Crăciunului face parte din activitatea misionară a preotului din afara spațiului sacru.

În ziua de 24 decembrie s-a oficiat în capelă Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, precedată de slujba Ceasurilor.

În ziua de Crăciun a avut loc Utrenia și Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur. La sfârșitul slujbei a fost citit cuvântul pastoral al Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, urmat de un scurt cuvânt de învățătură despre motivul nașterii lui Hristos în ieslea din Betleem. Apoi a urmat o masă creștină cu cei prezenți în biserică.

În după-amiaza zilei preotul însoțit de îngrijitorul voluntar al capelei au împărțit mâncare caldă, pachețele cu mâncare, iconițe și câte un exemplar din foaia catehetică misionară, cu apariție lunară, din luna decembrie.

De asemenea, bucuria nașterii lui Hristos a fost împărtășită și persoanele cu dizabilități aflate în grija locuinței protejate „Casa Speranței” din cadrul „Organizației Trebuie!” – Fetești. Membrii acestei organizații l-au colindat pe părintele Ștefan cântând „Buna dimineața la Moș Ajun”. Aceștia au primit pachețele cu mâncare, dulciuri, fructe, iconițe și haine.

Informații preluate de pe blogul Capelei Ortodoxe a Spitalului Municipal Fetești: https://capelaspitalfetesti.wordpress.com/2014/12/28/sarbatoarea-nasterii-domnului-la-capela-spitalului-fetesti-2014/ [https://capelaspitalfetesti.wordpress.com/2014/12/28/sarbatoarea-nasterii-domnului-la-capela-spitalului-fetesti-2014/] .
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...