Hramul Spitalului „Sfinții Cosma și Damian” din Fetești

Miercuri, 31 octombrie 2018, la Capela Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Fetești s-a săvârșit Vecernia Mare și Litia în cinstea Sfinților Doctori ocrotitori Cosma și Damian din Asia.

La invitația preotului de caritate Vădana Ștefan Alexandru, la această slujbă au participat un sobor de preoți din cadrul Protopopiatului Fetești, după cum urmează: Păun Nicolae (îmbisericit la Parohia Sfânta Treime, Fetești), Vădana Marian (Parohia Fetești Gară I), Iliescu Neagu (Parohia Fetești Oraș), Petre Nicolae (Parohia Sf. Ilie, Fetești), Dută Marian (Parohia Feteștii Noi), Stanchi Marius (Parohia Stelnica), Jugănaru Florin (Parohia Săveni). La slujbă au participat  credincioși și personal medical al Spitalului Municipal Fetești.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Petre Nicolae de la Parohia Sf. Ilie din Fetești. Acesta a predicat credincioșilor despre taina vindecării umane săvârșită de Sfinții Doctori Cosma și Damian din Asia și realizată fără vreun interes financiar, conform cuvântului evanghelic „În dar ați luat, în dar să dați” (Matei 10, 8). În final, părintele i-a îndemnat pe creștini să le urmeze viața celor doi sfinți și să facă rugăciuni permanent, pentru a primi har și binecuvântare de la Dumnezeu.

A două zi, joi, pe 1 noiembrie 2018, începând cu orele 08.00 a fost oficiată Utrenia, Sfânta Liturghie și parastasul pentru personalul medical și bolnavii care s-au mutat la Domnul, alături de Pr. Vădana Marian. După terminarea slujbei preotul capelan, însoțit de ingrijitorii voluntari ai capelei au împărțit mâncare caldă și pachete cu mâncare bolnavilor internați în ziua hramului în spital.

A consemnat Preot Vădana Ștefan


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...