Parohia Spanțov. Slujbă Arhierească la Duminica Tuturor Sfinților

Duminică, 3 iunie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Spanțov cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din Protopopiatul Oltenița, slujind Sfânta Liturghie în prima Duminică după Pogorârea Sfântului Duh.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părintele protopop Marian Necula, Protopop de Oltenița, preoţi şi diaconi.

Reprezentanții autorităților locale au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfânta slujbă.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zile şi a vorbit despre prăznuirea tuturor sfinţilor din această Duminică, sfinţii fiind rodul lucrării Duhului Sfânt în Biserica lui Hristos.

Preasfinția Sa a acordat prin hirotesie rangul de sachelar preotului paroh Mihai-Ionuț Șerban pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și i-a dăruit o Sfântă Cruce de binecuvântare ca semn al prezenței arhierești în această parohie.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Chiriarhul locului, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, iar copiilor prezenți le-a dăruit câte o cruciuliță.

Preasfinţia Sa a cercetat biserica a parohiei Cetatea Veche care are șantier în lucru pentru ridicarea unui nou sfânt lăcaș cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel.  


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...