Parohia Sohatu și-a sărbătorit hramul

Miercuri, 06 august 2014, de Praznicul ,,Schimbării la Față” parohia Sohatu din Protopopiatul Oltenița și-a sărătorit hramul, prilej de bucurie duhovnicească pentru toți enoriașii.

Cu acest prilej, Preacucernicul Părinte Marian Necula, Protopopul Olteniței, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Sohatu, oficiind Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți format din preacucernicii părinți: Gheorghe Palcău-paroh, Florin Trifon-coslujitor, Marinică Nan-parohia Vasilați, Florin Matei-parohia Progresu, Gheorghiță Voinea-parohia Budești, Cătălin Ștefan Niță-parohia Prozanic.

A urmat slujba parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai bisericii care au trecut la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură, preacucernicul părinte Protopop Marian Necula a subliniat faptul că minunea ,,Schimbării la Față” este cea mai înaltă revelație care s-a dat Apostolilor, este un moment unic pentru că aici, pe muntele Taborului găsim adunați în jurul lui Hristos, Cerul și Pământul, morții și viii, Vechiul și Noul Testament.

A adresat un apel și a făcut precizări privind continuarea colectei în sprijinul semenilor noștri din zona Olteniei afectați de inundații.

La sfârșit, parohia a organizat o agapă frățească la care au participat toți enoriașii prezenți.

A consemnat preot Gheorghe Palcău, parohul parohiei Sohatu
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...