Părintele Trifon Florin s-a mutat la cele veșnice

Peste 40 de preoți din Protopopiatul Oltenița împreună cu un număr impresionant de credincioși din Parohia Sohatu și din parohiile învecinate l-au condus duminică, 22 martie 2015 pe ultimul drum pe părintele Trifon Florin, de la Biserica “Schimbarea la față” – Sohatu.

Vrednicul slujitor al Sfântului Altar a plecat la Domnul în după amiaza zilei de 20 martie 2015, răpus de o boală nemiloasă, la vârsta de doar 42 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în biserica parohială din Sohatu, sâmbătă 21 martie 2015.

În seara zilei de 21 martie 2015, Preacucernicul Preot Necula Marian, protopop al Protopopiatului Oltenița, împreună cu un sobor de 19 preoți au oficiat slujba stâlpilor în biserica parohiei Sohatu, în finalul căreia părintele protopop Necula Marian a adresat un cuvânt de îmbărbătare și mângâiere sufletească pentru familia părintelui și pentru comunitatea îndoliată din Sohatu din partea Preasfinției Sale, Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Slujba de înmormântare a avut loc în data de 22 martie 2015 în biserica parohială Sohatu unde părintele Trifon Florin a slujit cu timp și fără timp vreme de cincisprezece ani.

După săvârşirea Sfintei Liturghii de către preoții din Protopopiatul Oltenița sub protia Preacucernicului Părinte Necula Marian – Protopop de Oltenița, a început slujba de înmormântare, oficiată de un impresionant sobor de peste patruzeci de preoţi din Protopopiatul Oltenița, sub protia Preacucernicului Părinte Protopop Necula Marian, care a rostit, din partea Preasfinției Sale, Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, un cuvânt de îmbărbătare şi mângâiere sufletească pentru cei îndureraţi, și cuvânt de mângâiere familiei greu încercate.

Părintele protopop Necula Marian și Părintele Palcău Gheorghe – paroh al Parohiei Sohatu, au rostit fiecare un necrolog, aducând mărturie despre vrednicia părintelui Trifon Florin, subliniind măreţia slujirii preoţeşti, slujire ce are continuitate nu numai pe pământ, ci şi în cer.

Purtat pe umerii preoţilor, părintele Trifon Florin a înconjurat pentru ultima dată biserica, apoi a fost dus la locul de veci fiind înmormântat în cimitirul Eternitatea din municipiul Oltenița.

Hristos Domnul, Cel înviat din morți, să-l ierte de cele ce a greşit în viaţă, să-l odihnească cu drepţii şi de fericire veşnică să-i facă parte în Împărăţia cea cerească!

A consemnat Preacucernicul Preot Niță Stefan-Cătălin – administrator al site-ului Protopopiatului Oltenița
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...