Slujbă de hram la parohia Sohatu-Protopopiatul Olteniţa

În ziua când Biserica Ortodoxă a sărbătorit „Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos”, credincioşii parohiei Sohatu din Protopopiatul Olteniţa, s-au aflalt în zi de sărbătoare.

Slujba Sfintei Liturghii din ziua hramului, a fost oficiată de Preacucernicul Părinte Necula Marian, Protopopul Olteniţei, alături de Preacucernicii părinţi ai parohiei Sohatu, Palcău Gheorghe-paroh şi Tomescu Ionuţ¬-slujitor, în prezenţa numeroşilor credincioşi, a reprezentanţilor autorităţilor locale în frunte cu domnul Grigore Dumitru, primarul comunei Sohatu.

Predica a fost rostită de Protopopul Olteniţei, Părintele Necula Marian, care a lămurit înţelesul dogmatic şi duhovnicesc al praznicului „Schimbării la Faţă”, că Sfinţii Apostoli Petru, Iacob şi Ioan se învrednicesc de percepţia slavei dumnezeeşti, de arătarea luminii celei necreate care iese din interiorul fiinţei Domnului Iisus Hristos şi nu din exterior.

A fost oficiat un parastas pentru ctitorii, slujitorii şi ostenitorii parohiei Sohatu adormiţi, slujbă la care s-au adăugat şi rugat preoţii Matei Florin-parohia Progresu, Voinea Gheorghiţă-parohia Budeşti, Niţă Cătălin-parohia Prozanic.

La final, Părntele paroh Palcău Gheorghe a mulţumit enoriaşilor care au participat fiecare după propriile puteri la organizarea acestui fericit eveniment din viaţa parohiei.

Sărbătoarea, s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştină, pregătită prin grija membrilor Consiliului şi Comitetului parohial Sohatu, agapă de care s-au bucurat toţi credincioşii prezenţi.

A consemnat Preacucernicul Preot Palcău Gheorghe-paroh al parohiei „Schimbarea la Față”-Sohatu.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...