Schimbarea la Față – hramul bisericii din parohia Sohatu

În data de 06 august 2016, atunci când Biserica Ortodoxă a sărbătorit „Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos”, parohia Sohatu din Protopopiatul Olteniţa, a sărbătorit hramul bisericii, prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru toţi enoriaşii.

Cu ocazia acestui moment de aleasă încărcătură spirituală, alaturi de Preacucernicii părinţi ai parohiei Sohatu, Palcău Gheorghe – paroh şi Tomescu Ionuţ Alexandru – slujitor şi în prezenţa numeroşilor credincioşi, la Sfânta Liturghie, a participat și părintele Voinea Gheorghiţă din parohia Budeşti.

În cuvântul de învățătură, preacucernicul părinte paroh Palcău Gheorghe a subliniat faptul că minunea ,,Schimbării la Față” este cea mai înaltă revelație care s-a dat Sfinţilor Apostoli, acesta este un moment unic deoarece aici, pe muntele Taborului găsim adunați în jurul Domnului nostru Iisus Hristos, Cerul și Pământul, morții și viii, Vechiul și Noul Testament. După încheierea Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitorii, slujitorii şi ostenitorii parohiei Sohatu trecuţi la cele veşnice.

La final, Părintele paroh Palcău Gheorghe a mulţumit enoriaşilor care au participat şi în acest an, fiecare după propriile puteri, la organizarea acestui fericit eveniment din viaţa parohiei. Sărbătoarea ,,Schimbării la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos, s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştină, pregătită prin grija membrilor Consiliului şi Comitetului parohial Sohatu, agapă de care s-au bucurat toţi credincioşii prezenţi.

A consemnat Preot slujitor, Tomescu Ionuț Alexandru – parohia Sohatu, Protopopiatul Oltenița.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...