Cerc catehetic la Parohia Sfânta Paraschiva, Protopopiatul Călărași

Joi, 18 aprilie 2019, Protopopiatul Călărași a organizat cercul catehetic lunar, susținut de Parohia Sfânta Paraschiva din municipiul Călărași, la care au participat 25 copii cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, preoții Cercului Pastoral, dar și preacucernicul părinte Ilie Ramon Eugen, Protopop al Protopopiatului Călărași.

Tema propusă a fost: „Bucuria oamenilor la vederea Împăratului Hristos -Sărbătoarea Floriilor” și a fost susținută de preacucernicul părinte paroh Paul Tudorache.

  Acțiunea a avut loc în biserica parohială, iar preacucernicul părinte paroh, folosind un limbaj pe înțelesul copiilor, le-a explicat celor mici înțelesurile Duminicii Floriilor sau a Stâlpărilor (nume luat după denumirea ramurilor de palmier sau finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim) astfel, părintele le-a arătat că această sărbătoare este una dintre cele 12 sărbători împărătești din cursul anului bisericesc, menționată, pentru prima dată în secolul al IV-lea.

Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, oraș unde a și început să fie celebrată, a cuprins, în scurt timp, întreaga lume creștină, părintele a arătat că această sărbătoare este strâns legată de minunea învierii lui Lazăr din Betania și ne pregătește pe pentru bucuria pe care o aduce biruința lui Hristos asupra morții din duminica următoare, cea a Învierii.

În continuare, cei mici au explicat icoana minunată a Intrării triumfale a lui Iisus Hristos în Ierusalim, arătând că după ce cu o zi înainte îl înviase pe Lazăr din morți, mulțimea era atât de uimită de minune, încât era convinsă că a venit vremea regelui prevestit de profeți. "Osana!", Îi strigau copiii, iar oamenii toți adunați pe drum așterneau în fața Domnului hainele lor și veneau să-L întâmpine cu ramuri de finic. Blând și smerit, Iisus a intrat în cetate pe mânzul asinei. Acum, peste veacuri, noi strigăm cu glas smerit ,,Osana”, intră Doamne în lăcașul sufletului meu.

   În încheiere, preacucernicul părinte protopop a mulțumit celor prezenți pentru participare și le-a reamintit copiilor că deniile încep în seara zilei de Florii și le-a făcut o invitație pentru a participa la frumoasele slujbe din toată Săptămâna Pătimirilor Domnului.

Comitetului Parohial al parohiei a pregătit pentru cei mici dulciuri potrivit vârstei lor, iar părintele a provocat un concurs: ,,cea mai frumoasă coroniță  de salcie”, urmând ca la proxima întâlnire să aibă loc și o premiere, având ca premiu o frumoasă icoană a Intrării Domnului în Ierusalim.

  A consemnat părintele Nemțanu Ionuț de la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia.


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...