CERC CATEHETIC – PAROHIA ,,NAŞTEREA SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL” DIN CĂLĂRAŞI

Sâmbătă, 29 septembrie 2012, Protopopiatul Călăraşi a organizat Cercul Catehetic lunar care a avut loc la Parohia Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Călăraşi.

nbsp; La această întâlnire au participat 35 de copii din parohie , dar şi următorii preoţi: Niculescu Neculai Laurenţiu de la Parohia ,,Sfânta Muceniţă Anastasia”, Achim Vergil Marian de la Parohia ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Nemţanu Ionuţ de la Parohia Satnoieni, Badea Alexandru Alin de la Parohia ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, domnul profesor de religie Spiroiu Mişu de la Şcoala Generală nr.8 din Călăraşi, Grigoriu Gheorghe Adrian de la Parohia “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, care a şi susţinut ora de cateheză.

Tema propusă a fost : ,,Ascultarea omului şi încrederea în judecata lui Dumnezeu”, avându-l ca exemplu pe Noe, personajul biblic al Vechiului Testament.

Părintele Grigoriu Gheorghe Adrian a prezentat pe înţelesul copiilor ce înseamnă încrederea deplină în judecata lui Dumnezeu, fără a cârti ori a coborî hotărârile lui Dumnezeu la nivelul nostru de înţelegere. Părintele a arătat faptul că potopul din timpul lui Noe a avut ca punct de pornire starea adâncită de păcătoşenie la care ajunsese omenirea în vremea aceea.

Ca materiale auxiliare s-au folosit fişe sub formă de schiţă şi desene, iar cu ajutorul unui video proiector copii au vizionat un film documentar având ca temă potopul din timpul lui Noe, după care cei mici au cântat o priceasnă cu aceeaşi temă . Un lucru inedit al acestei parohii ar fi acela că prin osteneala celor doi preoţi slujitori, în Sfânta biserică s-a amenajat un panou de expoziţie cu lucrările şi activităţile grupului catehetic admirat atât de copii dar mai ales de părinţii lor, fiind un mijloc de mobilizare şi a celorlalţi copii care încă nu sunt membrii ai grupului catehetic,astfel au putut fi admirate lucrările copiilor la concursurile Patriarhiei Române în cadrul proiectului ,,Hristos împărtăşit copiilor”.

Ca izvoare de inspiraţie ale orei de cateheză amintim: Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiţie, Vieţile Sfinţilor şi cultul divin iar întreaga oră s-a bucurat de o armonie stilistică adică limbajul folosit a fost pe înţelesul copiilor posedând naturaleţe, claritate, demnitate şi corectitudine astfel încât ora a fost apreciată de toţi participanţii.

Ora de cateheză s-a încheiat prin rostirea rugaciunii ,,Doamne Doamne ceresc Tată”,de toţi copiii care au participat apoi la o agapă frăţească prin grija celor doi preoţi ai Parohiei Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, din Călăraşi.

[https://protoieriacalarasi.ro/files//2014/01/29092012008_big.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files//2014/01/29092012011_big.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files//2014/01/29092012015_big.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files//2014/01/29092012018_big.jpg"]
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...