„Cu pași mici de pelerini ne mărturisim creștini !”

În dimineața zilei de 28 iulie 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, grupul catehetic de copii al parohiei ,,Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Călărași, însoțiți de părintele paroh Badea Alexandru Alin, doamna Dumitru Maria Afrodita-coordonator social al parohiei și doamna profesor de muzică Vieru Diana au pornit cu entuziasm într-o excursie de două zile pe traseul Călărași – Constanța – Tulcea.

Într-o zonă a țării cum este Dobrogea, bogată atât din punct de vedere religios cât și istoric, copiii au vizitat lăcașe de cult de mare valoare pentru creștini, dar și muzee, monumente și clădiri istorice ce au scris istoria acestor meleaguri. Ziua frumoasă și drumul lin printre dealurile și podgoriile îmbelșugate ale Dobrogei au completat armonios plăcerea de a vizita locuri pline de însemnătate în acest „colț” de țară.

Trecând Dunărea pe la Chiciu, au ajuns la mănăstirea Dervent apoi au continuat vizitând mănăstirea „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, mănăstirea și peștera Sfântului Andrei, mănăstirea Sfântul Filip, muzeul arheologic Adamclisi Tropaeum Traiani și monumentul Adamclisi, catedrala din Constanța de unde au plecat apoi pe plajă. După ce au servit masa la hotel Dorna, au mers la mănăstirea Cocoșu unde s-au și cazat.

A doua zi au participat și cântat la slujba Sfintei Liturghii în mănăstire după care au servit micul dejun și au continuat drumul spre Tulcea unde au vizitat catedrala și s-au îndreptat apoi spre Halmyris la mănăstirea „Sfinții Epictet și Astion”.

La întoarcere, s-au plimbat pe faleza din Tulcea luându-și rămas bun acestor meleaguri pitorești ale frumoasei noastre Dobroge pe care o putem numi o vită-aleasă a acestei țări.

A consemnat preot Badea Alexandru Alin.

[https://protoieriacalarasi.ro/files//2015/08/IMG_2886.jpg"] [https://protoieriacalarasi.ro/files//2015/08/IMG_2888.jpg"]
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...