Maică Sfântă te lăudăm !

În seara dinaintea sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, în biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Protopopiatul Călărași, s-a cântat ,,Prohodul Maicii Domnului”, slujba fiind săvârșită de Preotul Paroh Badea Alexandru Alin și Preotul Grigoriu Adrian.

Această prohodire este iubită de credincioși, în special de Corul de copii al parohiei, cel ce a mărit pe Maica lui Dumnezeu, cântând în biserică Adormirea și Mutarea de pe pământ la Cer a Maicii Vieții. Toți credincioșii au strigat cu dorire, Izvorului de viață purtător, Fecioarei, să ne învieze și pe noi, cei morți în păcate și bucuriei veșnice să ne învredniceasca.

A doua zi, când Biserica Ortodoxă dă mărturie că Adormirea Maicii Domnului este un prilej de nădejde în învierea cea de obște, corul de copii al parohiei a adus prinos de laudă și mulțumire prin glasul Sfintei Liturghii, fericind-o pe una,de Dumnezeu Născătoare, Fecioară Curată. Au cântat Maicii Domnului,minunați fiind de mila cerului ce ne-o dă Fecioara Curată, însă nu au dat uitării nici pe eroii și martirii acestui neam, în frunte cu Domnitorul Constantin Brâncoveanu, a cărui prăznuire se face în ziua de 16 august. Copiii acestei parohii au intonat imnul „Avem o țară!”, cinstind astfel memoria acestei familii, reprezentând pentru noi și întreaga umanitate, un model de viață autentic ortodoxă, iar preotul paroh Badea Alexandru a predicat în fața enoriașilor despre rolul imens pe care îl au conducătorii unui popor, acela de a sluji cu dragoste de neam și țară, punând mai presus de toate iubirea față de Dumnezeu.

A consemnat preot Badea Alexandru Alin.

[files]
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...