Târnosirea bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Slobozia

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, la vremea Vecerniei, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârşit slujba de sfinţire (târnosire) a bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Ioan Botezătorul” din Municipiul Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, preacucernicul părinte protopop Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat lăcaşul de cult și a sfințit lucrările exterioare. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiţii canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfinţirea veşmântului pictural şi a catapetesmei.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii ai Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

La acest moment de sărbătoare pentru comunitatea parohială, Preasfinția Sa a acordat părintelui paroh Nicolae Tudose „Crucea Sloboziei” pentru implicarea jertfelnică în ridicarea acestui sfânt locaș.

Preasfinția Sa a vorbit mulțimilor de credincioși despre jertfa de sine față de aproapele ca semn al trăirii Cuvântului Evangheliei Vieții și a mulțumit preoților și credincioșilor care s-au jertfit la ridicarea acestei biserici, dăruindu-ne un nou altar de jertfă și rugăciune în cetatea Sloboziei.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...