Suflet de copil în icoana ortodoxă

În perioada 19 – 21 iunie 2017, în municipiul Tecuci, județul Galați, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, s-a desfășurat concursul regional cu participare națională, ediția a IX – a „Ucenici la Porțile Credinței”. Evenimentul a fost organizat de Clubul Copiilor Tecuci, Protoieria Tecuci, Primăria Tecuci, Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci și Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”.

Cu Înalta binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, echipa Cercului de pictură „Vera Icon” al parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, coordonată de doamna profesoară Ecaterina Mitran, a reprezentat Eparhia noastră.

Pentru participanți au fost organizate pelerinaje la Mănăstirile Buciumeni și Tudor Vladimirescu, s-a vizitat Muzeul Istoriei Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos Galați.

Festivitatea de premiere a Concursului de artă plastică și iconografie „Ucenici la Porțile Credinței” a avut loc în ziua de 21 iunie 2017, la sediul Protoieriei Tecuci.

Fiecare membră a echipei „Vera Icon” a fost răsplătită pentru pricepere, dăruire și efort cu premiul I la ambele secțiuni:

Cipleu Erika Andreea, clasa a VII – a, icoana pictată pe lemn și 2 lucrări artă plastică, natură statică, tempera; Bălan Alina, clasa a VII – a, icoană pictată pe sticlă și 2 lucrări artă plastică, peisaj, tempera; Zorzor Irina, clasa a III – a, icoană pictată pe sticlă și 2 lucrări artă plastică, natură statică, tempera. La Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci se va deschide o expoziție în care vor fi expuse lucrări ale participanților la concurs.

A consemnat preot Rodin Bogdan Cipleu
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...