Meșteșugarii Olimpici

În perioada 25 – 31 iulie 2017, Complexul Național Muzeal ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu a organizat și a găzduit cea de a XXII – a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”.

Olimpiada din acest an a reușit să aducă împreună 270 de participanţi, din 33 judeţe ale ţării, dar şi meșeșugari din străinătate, respectiv Mexic, Republica Bulgaria şi Republica Moldova.

Cu Înalta binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor trei mici meșteșugari mari ai Cercului de pictură „Vera Icon” al parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Oltenița, coordonați de doamna profesoară Ecaterina Mitran au reprezentat județul Călărași și Eparhia noastră la această olimpiadă.

Duminică, 30 iulie, a avut loc festivitatea de premiere a Olimpiadei în prezența doamnei Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. Dăruirea, munca și priceperea echipei „Vera Icon” au adus și rezultatele așteptate:

Premiul I la Secțiunea Icoană pe lemn – Ivașcu Constantina, clasa a VIII – a; Premiul II la Secțiunea Icoană pe sticlă – Bălan Alina, clasa a VII – a; Premiul III la Secțiunea Icoană pe sticlă – Zorzor Irina, clasa a III – a. Aducem mulțumiri organizatorilor pentru aceste zile minunate în care participanții și vizitatorii s-au bucurat de tradiție și spiritualitate, de meșteșug și taină. Felicităm pe toți participanții și le mulțumim pentru momentele frumoase petrecute împreună.

Nu în ultimul rând mulțumim Asociației Creștin – Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe pentru susținerea activității cercului nostru.

A consemnat preot Rodin Bogdan Cipleu
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...