Cerc catehetic la Parohia Rovine

Vineri, 14 iunie 2013, Biroul pentru Catehizare al Protopopiatului Slobozia a programat cercul catehetic lunar care a fost organizat la Parohia Rovine de către preotul paroh Munteanu Victor.

La această cateheză au participat 24 copii din parohie cu vârste între 12 şi 15 ani, iar ca asistenţi părintele Oancea Alexandru responsabil pentru catehizare la nivel de protopopiat, dar şi preoţii din Cercul Pastoral numărul 8, preotul Tocileanu Nicolae – parohia Colilia, preotul Neagu Vasile – parohia Reviga, preotul Mocanu Tatian – parohia Crunţi, preoţii Neagu Slobozeanu şi Parmac Viorel – parohia Cocora, preotul Dumitru Ştefan – parohia Mircea cel Bătrân, preotul Cristea Marian – parohia Griviţa.

Tema întâlnirii a fost: ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, având în vedere faptul că anul omagial 2013, declarat de Sfântul Sinod, este închinat acestor sfinţi.

Părintele Munteanu Victor a făcut o incursiune istorică, asupra temei, ce a facilitat copiilor înţelegerea contextului în care biserica creştină a ieşit din catacombe şi s-a manifestat în libertate prin sprijinul împăratului sfânt Constantin.

De asemenea a punctat în mod deosebit momentul primului sinod ecumenic de la Niceea, în timpul căruia s-a sintetizat prima parte a Crezului creştin.

Ca parte practică a acestei întâlniri copiii au primit un test de evaluare a informaţiilor însuşite la care au răspuns în scris.

Părintele responsabil Oancea Alexandru a felicitat copiii pentru implicare, iar pe preotul îndrumător pentru buna organizare a întâlnirii.

Ora de cateheză s-a încheiat prin rostirea rugăciunii ,,Tatăl nostru” în comun.

Copiii au primit, la finalul întâlnirii, din partea părintelui Oancea Alexandru, câte o iconiţă având reprezentaţi pe Sfinţii Constantin şi Elena, iar din partea preotului paroh dulciuri şi suc.
Se încarcă
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...