Activitate catehetică la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

Joi, 24 septembrie 2015, începând cu ora 1300, la parohia Pitișteanu, în cadrul proiectului național „Hristos împărtășit copiilor”, s-a desfăşurat activitatea catehetică lunară, având ca temă: „Tatăl nostru, rugăciune Domnească ” susținută de părintele Paraschiv Sorinel.

La cateheză au participat 17 de copii din parohie şi din împrejurimi, cu vârste între 12 şi 14 ani.

Ca asistenți invitați au participat din partea Protopopiatului Slobozia părintele Alexandru Oancea responsabil pentru catehizare și preoții slujitori la parohiile din cadrul cercului pastoral nr.7 din Protopopiatul Slobozia.

Întâlnirea a fost organizată sub forma dialogului între susținător și participanți, copiii reușind să definească rugăciunea, felurile și rolul ei și să prezinte Tatăl nostru ca pe forma cea mai înaltă a rugăciunii.

Pe parcursul catehezei, elevii participat activ prin răspunsuri și întrebări referitoare la tema dezbătută arătând pricepere în utilizarea termenilor religioși, importanți pentru înțelegerea duhovnicească a rugăciunii în general, dar în mod deosebit a rugăciunii transmise oamenilor de însuși Domnul nostru Iisus Hristos .

La final părintele Alexandru Oancea i-a felicitat pe micii cateheți pentru prezență și implicare prezentându-le Concursul interjudeţean cu tematică religioasă de creație plastică al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor ce se află în desfășurare, invitându-i să participe cu lucrări care să reflecte importanța parohiei în viețile lor.

Activitatea a debutat și s-a încheiat cu rugăciune rânduită, iar înainte de a merge la casele lor copiii au fost dăruiți cu câte o iconiță din partea Protopopiatului.

A consemnat părintele Alexandru Oancea
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...