Resfinţirea bisericii parohiale din Perieţi

Duminică, 9 iunie 2013, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Perieţi, Protopopiatul Slobozia, pentru a sfinţi lucrările exterioare şi veşmântul pictural restaurat de la biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit înţelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice, cu vindecarea tânărului orb din naştere, despre darul vederii spirituale pe care Mântuitorul i l-a dăruit, despre orbirea spirituală a conducătorilor poporului ales care nu au putut vedea marea minune săvârşită în faţa lor, despre orbirea spirituală de care dau dovadă mulţi creştini în zilele noastre şi remediul acestei suferinţe, care este Iisus Hristos.

În semn de mulţumire, pentru implicarea constantă în restaurarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş şi în viaţa comunităţii parohiale, Preasfinţia Sa a acordat domnului Carol Costandache, Ordinul „Crucea Sloboziei în grad de cavaler”.

După Sfânta Liturghie Preasfinţia Sa a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai bisericii parohiale din Perieţi.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...