Rugăciune comună şi milostenie în Postul Sfintelor Paşti în parohia Perieţi

În săptămâna „Şcoala altfel”, biserica din comuna Perieţi a fost gazda unui grup de elevi, de la Liceul Pedagogic “Matei Basarab” din Slobozia, însoţiţi de doamna profesor Trifan Nicoleta, diriginta clasei a VII- a B, care au dorit să vadă această biserică.

Grupul de elevi a fost întâmpinat cu multă bucurie de familia preotului Arzoiu Constantin-Ion, care s-a rugat împreună cu ei. Doamna Arzoiu Mihaela, profesor de religie, le-a oferit un scurt istoric al bisericii şi câte o felicitare cu imagini despre Sfintele Paşti.

În data de 11 aprilie 2014, părintele Arzoiu a fost invitat de cadrele didactice la şcoala veche a comunei pentru a săvârşi slujba sfeştaniei.

La final, preotul le-a vorbit copiilor despre importanţa acestei ierurgii, despre valoarea postului, a Sfintei Spovedanii şi a Sfintei Împărtăşanii, invitându-i totodată să ia parte la Deniile din Săptămâna Patimilor şi la bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Părintele a fost surprins de activitatea cadrelor didactice, care au realizat o colectă constând în alimente, încălţăminte, îmbrăcăminte şi jucării, împreună cu părinţii copiilor. Aceste daruri au fost duse unei familii care îngrijeşte trei minori în vârstă de 5 ani, 4 ani şi 1 an şi 8 luni, părăsiţi de mama lor.

Joi , 10.04.2014, părintele Arzoiu şi părintele Adam Ion de la parohia Bora s-au rugat împreună cu fraţii creştini de la căminul de bătrâni din Slobozia, săvârşind Sfânta Taină a Maslului şi sfinţirea mică a apei.

În ziua Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim copiii din Cercul catehetic „Hristos Împărtăşit Copiilor” au primit cu bucurie de la preot ramuri de salcie, au colorat felicitări cu tematică religioasă pentru Sfintele Paşti şi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

În Săptămâna Patimilor, părintele a oferit alimente şi îmbrăcăminte unei familii formată din 9 membri şi alimente unei credincioase cu o situaţie materială precară.

Domnul nostru Iisus Hristos ne-a îndemnat zicând: „Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.”(Marcu VIII,34).

Acum, în Postul Sfintelor Paşti este prilejul cel mai potrivit pentru a împlini îndemnul Mântuitorului şi apoi să ne închinăm cu bucurie Slăvitei Sale Învieri.

A consemnat preot Constantin-Ion Arzoiu
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...