Cerc Catehetic la parohia Perieți

La Biserica Sfântul Nicolae, din Perieți a avut loc luni, 5 mai 2014, începând cu ora 1330, Cercul Catehetic lunar, organizat de părintele paroh Arzoiu Constantin în colaborare cu doamna preoteasă, profesor de religie la școala din localitate.

Având în vedere că anul 2014 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române An omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) în Patriarhia Română, părintele paroh a susținut în fața copiilor prezenți în număr mare, o cateheză despre Taina Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii. Expunerea atractivă a fost exemplificată, pe lângă planșe și materiale didactice, de o prezentare power-point. Alături de cei mici, la cateheză au fost prezenți și enoriași ai parohiei în frunte cu domnul Avrămiță Ion director al Şcolii Generale din Perieţi.

Pentru o mai bună însuşire a informațiilor prezentate, cei mici au primit fișe de lucru legate de tema prezentată.

În încheiere părintele Pătrașcu Constantin, inspector pentru catehizare în Episcopia Sloboziei și Călărașilor, a adus cuvânt de mulțumire tinerilor cateheți pentru participare, părintelui paroh și doamnei preotese pentru buna organizare precum și preoților din cercul pastoral prezenți în calitate de oaspeți. La finalul întâlnirii copiii au primit, din partea Centrului Eparhial câte un exemplar din revista Bărăganul Ortodox, din partea Protopopiatului câte o iconiță și au beneficiat de un bufet suedez realizat cu sprijinul doamnelor din Comitetul Parohial.

A consemnat responsabil catehizare Pr. Oancea Alexandru
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...