Moş Nicolae în parohia Perieți

În data de 6 decembrie 2015, credincioşii din parohia Perieți l-au sărbătorit pe Sfântul Ierarh Nicolae, care este primul hram al bisericii. În ajun, părintele paroh a săvârşit Vecernia, Litia şi Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae. După terminarea sfintelor slujbe şi căderea serii, preotul împreună cu epitropul şi cu câțiva copii din Cercul catehetic au urmat exemplul Sfântului Ierarh Nicolae de a oferi daruri constând în îmbrăcăminte şi alimente, bucurându-i pe unii oameni şi copii, în timpul nopții. În ziua Praznicului au participat la sfintele slujbe mulți credincioşi şi copii.

Încă de dimineață, părintele a fost nevoit să împărtăşească cu multă bucurie zeci de copilaşi, care au venit cu evlavie să primească însuşi Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos.

După încheierea sfintelor slujbe, doamna profesor de religie, împreună cu copiii din grupul de cateheză i-a bucurat pe cei prezenți, cântând colinde tradiționale. La această mare sărbătoare au luat parte cu multă bucurie şi rude ale ctitorilor, doamna profesor universitar Leonovici Minola, domnul profesor universitar David Dorin Gheorghe şi domnul doctor Stoenescu Dionisie, fiu de preot, care a venit la această sărbătoare cu multă evlavie, tocmai din Franța, vorbind credincioşilor despre puterea rugăciunii şi folosul participării la sfintele slujbe.

La final, toți cei prezenți, au primit câte un dar din partea lui moş Nicolae, constând în alimente, dulciuri şi sucuri.

A consemnat preot paroh Constantin Ion Arzoiu.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...