Înălțarea Mântuitorului Hristos și pomenirea eroilor neamului, în Parohia Perieți

Joi, 25 mai 2017, în ziua Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos, după săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșii prezenți la sfânta slujbă și preotul au mers la Monumentul eroilor pentru a se ruga împreună cu reprezentanții primăriei și ai școlii, pentru eroii și martirii neamului nostru care și-au dat viața pentru libertate și dreptate, pentru apărarea și întregirea țării și pentru credință și neam.

A fost inaugurat Monumentul restaurat şi s-au depus coroane de flori. S-a săvârșit slujba parastasului pentru eroii și martirii neamului.

Copiii și doamna Mihaela Arzoiu, profesor de religie, împreună cu cei prezenți au cântat imnul eroilor „Presărați pe-a lor morminte”. O fiică a parohiei, doamna Ioana Tănase, a recitat poezia cu titlul „Eroul necunoscut”.

Părintele Arzoiu Constantin-Ion a sfințit noile troițe montate de primărie și a resfințit crucile existente restaurate. Gospodinele din Comitetul parohial au înfrumusețat sărbătoarea oferind celor prezenți ouă roșii și cozonaci.

La final, domnul primar, Merlea Adrian, a prezentat istoricul pomenirii eroilor neamului și părintele paroh a vorbit despre întreita însemnătate a sărbătorii de astăzi: „Înălțarea Domnului nostru Iisus Hristos la ceruri; Pomenirea eroilor neamului; Inaugurarea Monumentului din parohia Perieți”.

,,Astăzi Fiul S-a înălțat întru slavă de-a dreapta Tatălui, înnoind atât pe oameni cât și pe îngeri și unind cele de jos cu cele de sus. Astăzi trupul omului este așezat, prin Domnul nostru Iisus Hristos, de-a dreapta Tatălui, în cea mai mare slavă și cinste”

Preabunul Dumnezeu să îi odihnească cu drepții pe eroii și martirii neamului nostru! Hristos S-a înălțat!

A consemnat părintele Constantin-Ion Arzoiu, Parohia Perieți.
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...