Cercul Pastoral Nr. 1 la Penitenciarul Slobozia

În fiecare an la 16 ianuarie Biserica Ortodoxă Română face pomenire pentru cinstirea lanţului Sfântului Apostol Petru.

În acest sens la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Penitenciarul Slobozia a organizat, în cadrul Cercului pastoral nr. 1, format din preoţii din Municipiul Slobozia, săvârşirea Sfintei Liturghii şi a slujbei Acatistului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel în prezenţa a 20 de persoane private de libertate, care au primit cu această ocazie pachete cu obiecte vestimentare, alimente şi icoane din partea Asociaţiei „Din inimă pentru aproapele ” din cadrul Protopopiatului Slobozia.

La slujbele oficiate au asistat şi ceilalţi deţinuţi cât şi angajaţii acestei instituţii, prin intermediul televiziunii cu circuit închis a penitenciarului.

În cuvântul său, Părintele Protopop Dumitru Drăghici a transmis un mesaj din partea Preasfinţitului părinte Vincenţiu către persoanele private de libertate, a mulţumit pentru găzduire şi colaborarea pe care o are Protopopiatul Slobozia cu instituţia Penitenciarului şi a felicitat pe Dl. Director Andrei Dumitru pentru întreaga activitate.

A urmat săvârşirea unei slujbe de sfeştanie la aşezământul de cazare şi protocol al Penitenciarului din localitatea Amara unde părintele Protopop a mulţumit părintelui capelan Vasile Gabriel şi tuturor ostenitorilor din cadrul acestei instituţii pentru găzduirea primei întâlniri a cercului pastoral nr. 1 din acest an.

Întrunirile cercului pastoral nr.1 vor fi organizate şi în acest an conform planificării la toate parohiile din Municipiul Slobozia şi vor trata tema „Anului omagial al Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena” precum şi 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...