Taina Sf. Maslu în Penitenciarul Slobozia

La începutul lunii martie a.c. s-a încheiat un nou Protocol de colaborare între Penitenciarul şi Protopopiatul din Slobozia, protocol care are ca obiectiv principal derularea unor programe şi activităţi educaţionale şi de asistenţă religioasă cu persoanele private de libertate din penitenciar.

Acest protocol continuă şi dezvoltă frumoasa colaborare dintre cele două instituţii, colaborare care s-a materializat de-a lungul timpului prin oficierea unor slujbe bisericeşti, desfăşurarea unor ateliere ocupaţionale, activităţi educative şi filantropice. Cu bucurie reamintim întâlnirile preoţilor din cadrul Cercului Pastoral nr.1 în Penitenciarul Slobozia, ultima întâlnire fiind chiar la începutul acestui an, pe 16 ianuarie.

Aceste activităţi transmit adevărul că Biserica, Trupul tainic al lui Hristos, îi cuprinde atât pe cei buni şi pe cei răi, şi pe cei drepţi şi pe cei păcătoşi, pentru că Dumnezeu vrea prin intermediul ei ca toţi să-şi câştige mântuirea, inclusiv cei din închisori, aşa cum arată Sfântul Apostol Pavel: “Dumnezeu voieşte ca toţi oamenii să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vina” (1 Timotei 2, 4).

Cu dorinţa de a împlini cuvântul Mântuitorului „Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată făptura” (Marcu, 16, 15), în prima săptămână din Postul Sfintelor Paşti, în ziua de joi, 21 martie, în Capela „Sf. Nicolae” a Penitenciarului Slobozia, s-a oficiat slujba Sfântului Maslu la care au participat 14 persoane private de libertate cu diferite afecţiuni medicale. Slujba a fost oficiată de preotul penitenciarului împreună cu părintele DUMITRU Ionuţ – Cătălin, de la Parohia Orboieşti, răspunsurile la strană fiind date de un tânăr teolog. La sfârşitul slujbei preoţii au evidenţiat nevoia de pocăinţă a firii umane căzute în păcat, mai ales în această perioadă, îndemnându-i totodată pe participanţi, la mai multă rugăciune, iertarea aproapelui şi îndreptarea vieţii.

Implicarea reprezentanţilor comunităţii locale este una esenţială pentru cei aflaţi în detenţie. Aceştia, văzând că sunt cercetaţi din exterior de alte persoane în afară de familiile lor, vor putea conştientiza că nu sunt uitaţi de societate, ci dimpotrivă, există oameni care sunt alături de ei şi care nu îi dau uitării. Dacă mâinile celui care face milostenie, în numele lui Hristos, sunt mâinile lui Dumnezeu Celui Milostiv, voluntarii care doresc să se implice în activitatea de asistenţă religioasă din penitenciar împlinesc, de fapt, cuvântul Mântuitorului „….în temniţă am fost şi aţi venit la Mine”. ( Matei, 25, 36).

A consemnat: Preot capelan VASILE Gabriel
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...