Taina Sf. Maslu în Penitenciarul Slobozia

În ziua de miercuri din Săptămâna a V-a din Postul Sfintelor Paşti s-a desfăşurat la Penitenciarul Slobozia o activitate religioasă în cadrul Proiectului educaţional „Sărbătorile Pascale – Veniţi de primiţi lumină”.

În cadrul activităţii s-a oficiat Taina Sfântului Maslu cu participarea a 22 persoane private de libertate cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani. Slujba bisericească s-a oficiat în capela Sf. Nicolae a Penitenciarului Slobozia de P.C. Părinte Dumitru PĂDURARU, paroh la Parohia „Naşterea Maicii Domnului”, cartierul Cuza – Vodă, împreună cu preotul capelan Gabriel VASILE.

Acţiunea a fost înlesnită şi prin semnarea Protocolului de colaborare între Penitenciarul Slobozia şi Protopopiatul Slobozia, implicarea reprezentanţilor comunităţii locale în cadrul programelor şi activităţilor educaţionale şi de asistenţă religioasă cu persoanele private de libertate din penitenciar fiind unul dintre obiectivele acestui parteneriat.

În cuvântul de învăţătură P.C. Pr. Păduraru Dumitru le-a vorbit persoanelor private de libertate despre semnificaţia şi importanţa Sf. Maslu în viaţa credincioşilor şi le-a tâlcuit pe scurt pericopele evanghelice citite în cadrul slujbei.

De asemenea, părintele i-a sfătuit pe tinerii participanţi să aibă credinţă în Dumnezeu şi dorinţa de a-şi schimba viaţa prin părăsirea păcatelor şi pocăinţă, mai ales în această perioadă de urcuş duhovnicesc către Înviere.

După învăţătura Sfinţilor Părinţi, ,,Credinţa în Înviere este adevărata mângâiere în suferinţe, în lupta cu ostenelile şi cu greutăţile vieţii” (Sf. Ioan Gură de Aur).

Credem, aşadar, că prin această activitate duhovnicească, tinerii participanţi au primit în sufletele lor o picătură din Lumina lui Hristos Cel Înviat.

Preot capelan VASILE Gabriel
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...