Taina Sf. Maslu în Penitenciarul Slobozia

În ziua de luni din Săptămâna Floriilor s-a desfăşurat la Penitenciarul Slobozia o activitate religioasă în cadrul Proiectului educaţional „Sărbătorile Pascale – Veniţi de primiţi lumină”.

În cadrul activităţii s-a oficiat Taina Sfântului Maslu cu participarea a 10 persoane private de libertate majore având diferite afecţiuni medicale. Slujba bisericească s-a oficiat în capela Sf. Nicolae a Penitenciarului Slobozia de P.C. Preot Clementin MATECHE, paroh la Parohia „Schimbarea la Faţă” – Amara II, împreună cu preotul capelan Gabriel VASILE, răspunsurile la strană fiind date de tânărul teolog Iancu – Adin DIACONESCU, student în anul al III-lea al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Bucureşti, fiu duhovnicesc al Episcopiei noastre.

Acţiunea s-a înscris în tradiţionala colaborare cu Protopopiatul Slobozia şi, recent, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, cu Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) cu sediul în Bucureşti, implicarea reprezentanţilor structurilor bisericeşti în cadrul programelor şi activităţilor educaţionale şi de asistenţă religioasă cu persoanele private de libertate din penitenciar fiind unul dintre obiectivele acestor parteneriate.

În cuvântul de învăţătură P.C. Pr. Clementin MATECHE le-a vorbit persoanelor private de libertate despre necesitatea pocăinţei în actul tainic al vindecării sufleteşti şi trupeşti, însoţită de credinţa în Hristos Cel Milostiv. De asemenea, părintele le – a transmis participanţilor un mesaj de îmbărbătare creştină în acest moment delicat al existenţei lor.

Ştim că unul din mijloacele de recuperare morală şi socială pe care îl putem utiliza în cadrul demersurilor educaţionale este activitatea religioasă liturgică, în cazul de faţă Taina Sfântului Maslu. Credem aşadar că, în ambianţa creată de mediul cultic, persoana privată de libertate realizează experienţa prezenţei lui Hristos Cel Înviat, nutreşte dorinţa de a părăsi viaţa păcătoasă şi de a răspunde chemării: „ Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi eu vă voi odihni pe voi”. ( Matei 11, 28).

Preot capelan VASILE Gabriel
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...