Activitate catehetică în Penitenciarul Slobozia

În cadrul Protocolului de colaborare încheiat între Penitenciarul şi Protopopiatul Slobozia, în data de 23 mai a.c., în Capela „Sf. Nicolae” a penitenciarului, s-a desfăşurat o activitate catehetică, activitate care marchează împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Această activitate a avut ca scop principal o incursiune catehetică în istoria existenţei Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, structură administrativ-bisericească care a avut un rol determinant în afirmarea şi consolidarea valorilor creştine în această zonă binecuvântată de Dumnezeu.

Activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul Părintelui Dumitru Ionuţ, preot paroh la Parohia Orboieşti şi au participat 10 persoane private de libertate, cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani. Tinerii au manifestat receptivitate la tema prezentată, formatul catehezei implicându-i activ şi ajutându-i să reţină noţiunile principale ale lecţiei. Pentru măsurarea receptivităţii şi a gradului de asimilare al învăţăturilor s-a aplicat un chestionar în urma căruia participanţi au obţinut rezultate bune şi foarte bune.

Pe întreaga durată de desfăşurare a acestei activităţi participanţii au înţeles că Hristos Mântuitorul lucrează şi sfinţeşte credincioşii prin Sfânta Sa Biserică, structurile administrative locale ( parohiile, protopopiatele şi episcopia) fiind spaţii de comuniune şi mântuire a membrilor acestora.

Preot capelan VASILE Gabriel
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...