Manifestare cultural-artistică la Penitenciarul Slobozia

În ziua de 11 aprilie, în Sala de Festivităţi a Penitenciarului Slobozia, a avut loc o manifestare cultural-artistică ocazionată de Sfintele Sărbători Pascale, la care au participat persoane private de libertate, cadre ale unităţii, dar şi reprezentanţi ai comunităţii locale.

Manifestarea a debutat cu un concert de cântece religioase în interpretarea unui grup de elevi de la Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” – Slobozia, fiind îndrumaţi de Părintele Profesor Gabriel Oproiu. În continuare, o persoană privată de libertate aparţinând Cercului duhovnicesc „Filocalia” a recitat mai multe poezii religioase din creaţia personală. 20 de persoane private de libertate cu abilităţi artistice au pus în scenă dramatismul şi caracterul profund didactic al Cinei celei de Taină, prilej pentru spectatori de a aprecia calităţile şi implicarea în rol a protagoniştilor.

Printre spectatorii prezenţi la această manifestare s-au aflat şi 10 copii de la Centrul de Plasament nr. 3 – Slobozia, care au primit câte un pachet constând în dulciuri, fructe şi răcoritoare din partea cadrelor penitenciarului.

Pe parcursul întregii manifestări invitaţii au admirat obiecte şi lucrări artistice ale persoanelor private de libertate realizate în cadrul atelierelor ocupaţionale, acţiunea încheindu-se într-o atmosferă de comuniune şi socializare între cei prezenţi.

Preot capelan VASILE Gabriel
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...