Sfintele Paşti la Penitenciarul Slobozia

În contextul apropierii Marelui Praznic al Învierii Domnului, în ziua de marţi, 11 aprilie 2017, Penitenciarul Slobozia a organizat o manifestare cultural – artistică şi moral – religioasă.

Astfel, 18 deţinuţi, constituind „Corul Bisericii”, au interpretat un buchet de cântece reprezentative pentru Săptămâna Sfintelor Pătimiri („Cu noi este Dumnezeu”, strofe din cele trei Stări ale Prohodului Domnului s.a.), iar 27 elevi de la diferite şcoli şi licee din oraş, aparţinând Grupului de Cateheză „Biserica albastră” al Parohiei Ortodoxe Amara II, coordonat de Părintele Clementin Matache, au susţinut un concert de cântări bisericeşti dar şi laice.

Manifestarea a continuat cu o piesă de teatru religios „Cina cea de Taină”, pusă în scenă de un grup de 20 deţinuţi, în colaborare cu reprezentanţi ai Parohiei Romano – Catolice Slobozia. Manifestarea s-a bucurat de prezenţa Preacucernicului Părinte Protopop Ionuţ BUTU al Protopopiatului Slobozia.

În Vinerea Mare Penitenciarul Slobozia a organizat un pelerinaj la Catedrala „Înălţarea Domnului” –Slobozia la care au participa 14 deţinuţi. Scopul acestei activităţi este exersarea de către persoane private de libertate, în afara spaţiului carceral, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială şi are ca obiectiv principal participarea la Slujba religioasă din Vinerea Sfintelor Pătimiri oficiată în Catedrală.

În această perioadă s-au desfăşurat slujbe religioase conform rânduielilor bisericeşti, peroanele private de libertate participând pe baza propriei obțiuni la oficierea acestora; cei care au dorit să se spovedească şi să se împărtăşească au putut solicita în această perioadă. În noaptea Sfintelor Paşti sa oficiat Slujba Învierii,împărţindu-se pască întregului efectiv doritor de deţinuţi, însoţită de lumina Sfintei Învieri.

A consemnat Preot Capelan Gabriel VASILE.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...