De vorbă cu personalităţile locale în Penitenciarul Slobozia

În ziua de 07 decembrie 2017 părintele profesor Dragoş Stanciu, preot paroh la Parohia „Buna Vestire” Slobozia şi Inspector Școlar la disciplina „Religie” în cadrul Inspectoratului Şcolar General Ialomiţa a fost oaspetele Penitenciarului Slobozia pentru a sprijini demersurile educaţionale şi de reintegrare socială desfăşurate de instituţia noastră.

Cu acest prilej s-a implementat Proiectul „De vorbă cu personalităţile locale”, urmărindu-se promovarea de valori creştine şi dezvoltarea unor cunoştinţe moral-religioase, în vederea exersării şi aplicării lor în viaţa cotidiană. Contactul nemijlocit cu părintele profesor Dragoş Stanciu personalitate care, prin efort propriu susţinut, a obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă au constituit subiecte de reflecţie canalizând resursele individuale ale celor prezenţi în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

Totodată, această întâlnire a avut în vedere diminuarea vulnerabilităţii psihosociale în perioada sărbătorilor de iarnă şi dezvoltarea, la persoanele aflate în custodia unităţii, a spiritului de empatie, stimularea creativităţii, a lucrului în echipă, a cooperării, a toleranţei şi a dorinţei de implicare în acţiuni generatoare de sentimente pozitive. Întâlnirea a avut un caracter interactiv, deţinuţii valorificând bogata experienţă didactică şi pastorală a Părintelui Profesor Dragoş Stanciu.

La această activitate au fost prezente 21 persoane private de libertate, dornice de a-şi însuşi valori morale şi sociale şi de a-şi dezvolta personalitatea umană. Activitatea, care s-a desfăşurat în Sala de Festivităţi de pe Secţia a III-a, a fost implementată de preotul capelan Vasile Gabriel, cu sprjinul lucrătorilor din cadrul Biroului de Educaţie, comisar şef Iulian Vasile şi agent tehnic Cornel Bucur.

A consemnat preot capelan Vasile Gabriel.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...