Sfintele Paşti la Penitenciarul Slobozia

În cinstea Marelui Praznic al Învierii Domnului, în Penitenciarul Slobozia s-au desfășurat mai multe activități religioase sub genericul „Învierea lui Iisus Hristos, nădejdea Învierii noastre”.

Astfel, în ziua de miercuri, 04 aprilie, 25 de tineri, aparţinând grupului de cateheză „Biserica albastră” al Parohiei Ortodoxe Amara II, coordonat de părintele Clementin Matache, au susţinut un concert de cântări bisericeşti dar şi laice. În cadrul aceleiași manifestări, 20 deţinuţi au pus în scenă o piesă de teatru religios, „Cina cea de Taină”, reliefând dramatismul ultimelor zile din viața pământească a Mântuitorului Iisus Hristos.

În Vinerea Mare, 06 aprilie 2018, s-a organizat un pelerinaj la Catedrala „Înălţarea Domnului” –Slobozia la care au participat 09 deţinuţi. Scopul acestei activităţi a fost exersarea, în afara spaţiului carceral, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială şi a avut ca obiective vizitarea catedralei episcopale, închinarea la Sfântul Epitaf și la Crucea Domnului.

În toată această perioadă s-au desfăşurat slujbe religioase conform rânduielilor bisericeşti, culminând cu Slujba Învierii oficiată în noaptea Sfintelor Paşti, slujbă ce a fost transmisă în direct în camerele de deținere, prin sistemul de televiziune cu circuit închis. S-a împărţit participanților și deținuților rămași pe camere pască, însoţită de lumina Sfintei Învieri.

A consemnat părintele capelan Gabriel Vasile.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...