„Biblioteca vie” sau mediul penitenciar privit altfel

În ziua de 26 noiembrie 2018 Penitenciarul Slobozia și Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” au implementat proiectul „Biblioteca vie”, proiect ce a urmărit în principal eliminarea stereotipurilor negative cu privire la mediul carceral prin lecturarea unei palete diverse de „cărți”: personal de penitenciar, colaboratori implicați în activități, persoane aflate în detenție.

Preacucernicul Părinte Gabriel VASILE, preotul capelan al penitenciarului, a colaborat la implementarea acestei activități desfășurată la Biblioteca Județeană “Ștefan Bănulescu” – Galeriile ARCADIA. „Biblioteca vie” a fost „lecturată” de „cititori” deosebiți, Preacucernicul Părinte Ionuț BUTU, preot protopop al Protopopiatului Slobozia, Doamna Anastasia PĂTRAȘCU, asistent social în cadrul Protopopiatului Slobozia și Preacucernicul Părinte Clementin MATACHE, preot paroh la Parohia Amara II, însoțit de 10 tineri, reprezentând Grupul de Cateheză  „Biserica Albastră” – Amara. Printre participanți au fost și reprezentanți ai CPECA Ialomița, Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Ialomița, Direcției de Sănătate Publică, DGASPC Ialomița și Societății Naționale de Cruce Roșie - filiala Ialomița.              

Proiectul „Biblioteca Vie" s-a desfășurat respectând regulile unei biblioteci obișnuite, la care oamenii vin, împrumută cărți și le returnează, cu precizarea că, aceste CĂRȚI au fost persoane cu care cititorii au interacționat și au avut posibilitatea de a afla informații despre mediul penitenciar și despre cei care definesc acest spațiu – lucrători din sistemul penitenciar și persoane custodiate.

           A consemnat Preot capelan VASILE Gabriel

Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...