Hramul Capelei „Sfântul Nicolae” la Penitenciarul Slobozia

        Joi, 06 decembrie, la Penitenciarul Slobozia, Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae a fost un prilej de mare bucurie pentru închinătorii și credincioșii participanți la slujba religioasă oficiată cu acest prilej la capelă. Pe de-o parte, Sfântul și Blândul Ierarh al Mirelor Lichiei este ocrotitorul capelei penitenciarului, iar celebrarea cultului divin s-a făcut cu prezența și slujirea Preacucernicului Părinte Protopop al Protopopiatului Slobozia, Ionuț BUTU. La slujba utreniei și la Sfânta Liturghie au participat 25 persoane private de libertate, care s-au implicat activ în cântarea liturgică, coordonați de Domnul Doctorand Adin DIACONESCU, licențiat teolog, colaborator al Penitenciarului Slobozia și voluntar în cadrul activităților moral religioase încă din anii de seminar.

       La sfârşitul slujbei, Preacucernicul Părinte Protopop Ionuţ BUTU le-a transmis participanţilor binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, le-a oferit iconițe cu Sf. Ierarh Nicolae și Nașterea Domnului, îndemnându-i totodată la mai multă rugăciune şi nădejde în milostivirea lui Dumnezeu.

          În duh de blândețe și generozitate a fost prezent și „Moș Nicolae” cu daruri, Protopopiatul Slobozia sponsorizând cu rechizite, materiale de lucru și alte obiecte necesare în cadrul activităților, Serviciul de Educație și Asistență Psihosocială. De asemenea, Preacucernicul Părinte Protopop Ionuţ BUTU a oferit Preacucernicului Părinte Gabriel VASILE calendare ortodoxe, file și agende, spre a fi distribuite în birouri și camerele de deținere.

      Acţiunea a avut ca scop principal promovarea şi consolidare învăţăturilor creştine în rândul persoanelor private de libertate şi a oferit prilejul unui moment de împreună rugăciune a comunităţii bisericeşti locale cu populaţia penitenciară.

               

           A consemnat Preot capelan VASILE Gabriel

Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...