ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE LA PENITENCIARUL SLOBOZIA ÎN CADRUL PROIECTULUI DE CRĂCIUN 2018

 În contextul apropierii Marelui Praznic al Naşterii Domnului și în Penitenciarul Slobozia, marți, 18 decembrie, lucrători și colaboratori ai acestei instituții s-au implicat în organizarea Serbării de Crăciun. Astfel, un grup de elevi, aparţinând grupului de cateheză „Biserica albastră” al Parohiei Ortodoxe Amara II, coordonat de Preot Clementin MATACHE, a susţinut un concert de colinde şi cântări bisericeşti; un grup de deţinuţi, constituind „Corul Bisericii”, coordonat de Preot Gabriel VASILE, a interpretat un buchet de colinde tradiţionale. Manifestarea a continuat cu o piesă de teatru religios „Al patrulea Mag”, pusă în scenă de un grup de 10 deţinuţi, în colaborare cu reprezentanţi ai Parohiei Romano – Catolice Slobozia. La activitate au participat și invitaţi din partea Protopopiatului Slobozia, Preacucernicul Părinte Laurențiu CIORANU și Domnul Doctorand Teolog Iancu Adin DIACONESCU.

   În ziua de miercuri, 19 decembrie, Penitenciarul Slobozia a organizat un pelerinaj la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului”.

   Acţiunea a avut ca scop exersarea de către persoanele private de libertate, în afara spaţiului carceral, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială. Vizita la catedrală a avut ca obiectiv, printre altele, şi participarea la Concertul de colinde „Hristos se naşte! Slăviţi-L!”, concert organizat de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, aflat la a unsprezecea ediţie. Manifestarea cultural-artistică fost receptată cu deplin interes de cele 10 persoane private de libertate participante la acest eveniment. Aceştia au manifestat receptivitate pe întreaga durată a pelerinajului, iar în incinta catedralei au înţeles utilitatea acestui obiectiv de cult, cinstindu-l cu respectul cuvenit, au redus diferenţele dintre viaţa de detenţie şi lumea exterioară şi şi-au dezvoltat gradul de cultură generală.

     Joi, 20 decembrie, Preacucernicul Părinte capelan Gabriel VASILE a efectuat vizita pastorală tradițională, pentru vestirea Nașterii Domnului – Crăciunul întregului personal doritor, cadre ale penitenciarului și persoane custodiate de această insituție. Participanții au primit cu bucurie vestea întrupării Mântuitorului și urările de „pace pe pământ și între oameni bună voire!”.

 A consemnat Preot Gabriel VASILE.


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...