De vorbă cu personalităţile locale în Penitenciarul Slobozia

În ziua de 04 aprilie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, domnul Arcadie Georgescu, de profesie jurist, a fost oaspetele Penitenciarului Slobozia, pentru a sprijini demersurile educaţionale şi de reintegrare socială desfășurate de instituția noastră.

Cu acest prilej s-a implementat Proiectul „De vorbă cu personalităţile locale”, urmărindu-se promovarea valorilor creştine şi dezvoltarea unor cunoştinţe moral-religioase, în vederea exersării şi aplicării lor în viaţa cotidiană. În acest sens, domnul profesor Arcadie Georgescu a susținut o prelegere, intitulată sugestiv „Lege, Adevăr și Armonie”, în cadrul căreia a prezentat, din perspectivă creștină, norme de conviețuire socio-familială.

Contactul nemijlocit cu distinsul oaspete, personalitate de seamă a sistemului juridic local, care, prin efort propriu susţinut, a obţinut recunoaşterea colectivităţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă au constituit subiecte de reflecţie, canalizând resursele individuale ale celor prezenţi în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

Activitatea, care s-a desfăşurat în Capela „Sfântul Nicolae”, a fost implementată de preotul capelan Vasile Gabriel, cu sprijinul și participarea lucrătorilor din cadrul Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială și din Sectorul Pază.

Întâlnirea a avut un caracter interactiv, deţinuţii valorificând bogata experienţă didactică, pastorală și educațională a invitaților.

La această activitate au fost prezente 23 persoane private de libertate, dornice de a-şi însuşi valori morale şi sociale şi de a-şi dezvolta personalitatea umană.

A consemnat Preot capelan Vasile Gabriel.


Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...