Preotul Petre C. Ion de la parohia Munteni Buzău I a trecut la Domnul

În ziua de Marţi 22 februarie Preacucernicul Preot Petre Ion de la parohia Munteni Buzău I s-a mutat la Domnul după o îndelugată suferinţă provocată de o boală grea căreia i-a facut faţă vreme de mai mulţi ani.

Preacucernicia Sa şi-a dedicat viaţa slujirii lui Dumnezeu şi credincioşilor timp de 43 de ani de preoţie. A absolvit Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău şi Facultatea de Teologie „Iustinian Patriarhul” din Bucureşti promoţia 1972.

A fost hirotonit preot pe seama parohiei Muşcel-Colţi din judeţul Buzău unde a păstorit până în anul 1974 când s-a transferat la parohia Mărculeşti din Protopopiatul Slobozia, judeţul Ialomiţa, iar anul 1976 este transferat la parohia Munteni Buzău unde a slujit timp de 35 de ani.

În perioada 1996 – 2002 a îndeplinit cu cinste funcţia de Protopop al Protopopiatului Slobozia.

Personalitatea părintelui Petre Ion rămâne în inimile şi amintirile celor ce l-au cunoscut ca un păstor bun, drept şi devotat slujirii Bisericii, un exemplu de urmat pentru preoţii pe care i-a păstorit şi îndrumat pe calea slujirii cu dăruire şi credinţă la altarele bisericilor din Protopopiatul Slobozia.

În dimineaţa zilei de 24 februarie, în prezenţa familiei îndoliate şi a enoriaşilor parohiei Munteni Buzău, s-a săvârşit slujba Sfintei Liturghii de către Preacucernicul Părinte Protoiereu Dumitru Drăghici împreună cu un sobor format din preoţii care sunt fii ai Comunei Munteni Buzău.

Începând cu orele 11.00 s-a oficiat slujba înmormântării, după rânduiala specială a înmormântării preoţilor, de către Preasfinţitul Vincenţiu Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, alături de Înaltpreasfinţitul Gherasim Arhiepiscopul Râmnicului care este fiu al satului, înconjuraţi de un sobor impresionant de preoţi şi diaconi, colegi, rude, prieteni şi cunoscuţi.

Cuvântările pentru omagierea părintelui Ion Petre şi pentru mângâierea familiei au fost ţinute de cei doi ierarhi, un reprezentant al promoţiei de teologi din anul 1972, Preotul Geantă Viorel din partea Preoţilor din Protopopiatul Slobozia, profesorul Dumitru Damian precum şi Dl. Silvian Ciupercă Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...