Cerc Catehetic la Parohia Munteni Buzău I

Luni 7 aprilie, începând cu ora 1000, a avut loc la Parohia Munteni Buzău I întâlnirea catehetică lunară organizată de părintele Popescu George, profesor de religie la școala din localitate, în colaborare cu părintele paroh Gheorghe Ardeleanu.

Lecția interactivă a oferit copiilor din clasa a VII a posibilitatea de a descoperi lucruri noi legate de Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului Hristos.

Părintele Popescu George a prezentat în ansamblu împrejurările în care s-au petrecut evenimentele triste din ultima săptămână a vieții în trup a Lui Hristos, punctând apoi fiecare zi a acesteia, folosind ca materiale auxiliare planșe didactice și icoane specifice perioadei.

Prin metoda „știu, vreau să știu, am învățat!” copiii au lucrat pe grupe demonstrând că dețin multe informații despre temă, dar arătând și dorința de a afla în detaliu contextul, motivele, momentul și efectele Răstignirii Lui Iisus. Lectura din Sfânta Scriptură a oferit răspunsuri la întrebările micilor cateheți și i-a apropiat duhovnicește Fiul Mântuitor.

În cuvântul de încheiere, părintele Constantin Pătrașcu, inspector pentru catehizare, le-a vorbit celor prezenți despre necesitatea Tainei Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii, despre intensificarea rugăciunilor în această perioadă, îndemnându-i totodată la participare activă în biserica dreptmăritoare.

La final copiii au primit daruri, iconițe și câte un exemplar din revista Bărăganul Ortodox.

A consemnat preot Alexandru Oancea, responsabil catehizare
Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...