Preasfințitul Vincențiu a sfințit Centrul Multifuncțional de la Parohia Movila

16 septembrie 2018, în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la parohia Movila, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Protopopiatul Fetești.

Sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Marian Pătărlăgeanu și un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre asumarea Crucii lui Hristos, despre urmarea lui Hristos pe calea Crucii, despre puterea pe care Sfânta Cruce ne-o dă în călătoria vieții noastre. Credincioșii își asumă Sfânta Cruce în familie – Biserica cea mică, familie binecuvântată de Dumnezeu cu prunci. Toate atacurile împotriva lui Hristos încep prin denigrarea familiei. De aceea toți creștinii ortodocși au fost îndemnați să meargă în ziua de 7 octombrie 2018 și să voteze pentru familia binecuvântată de Dumnezeu, formată din bărbat și femeie.

Este un moment de mare cumpănă în istoria poporului român, pe care cu ajutorul lui Dumnezeu și responsabilitatea poporului dreptcredincios îl vom birui.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Chiriarhul locului a acordat prin hirotesie rangul de ICONOM, preacucernicului părinte Nicolae Chioveanu, pentru implicarea jertfelnică în realizarea Centrului Multifuncțional.

Pentru implicarea sa în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la ridicarea Centrului Multifuncțional, Preasfinția Sa a acordat domnului primar Valeriu Mihai „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară”.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa împreună cu soborul de slujitori au săvârșit slujba de sfințire a Centrului Multifuncțional „Sfântul Efrem cel Nou” din curtea parohiei.

Preasfinția Sa a felicitat prestația Grupului de Cateheză al Parohiei Movila, care a susținut o scenetă despre înfăptuitorii Marii Uniri de la 1918. Domnul director al Școlii din Movila, coordonatorul acestui moment artistic a primit o icoană și o Biblie jubiliară, iar copiii câte o icoană diptic ca semn al popasului duhovnicesc făcut la parohia Movila.


Se încarcă
0%
încărcat
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...